Contact Login

Alles over tanken in Europa met de Europese tankpas

7 mei 2018

De zomermaanden komen er weer aan, en dat is uiteraard de periode dat vele vakantiegangers met de auto Europa in trekken. Wij zien dan ook altijd een flinke toename van transacties in het buitenland met onze tankpassen. Maar toch kan het tanken in het buitenland nog wel eens lastig zijn. Waar kun je nu precies terecht en wat kun je allemaal afrekenen met de tankpas? Dit artikel helpt u op weg.

 

Is mijn tankpas geschikt voor tanken in Europa?

De Europese tankpas kunt u herkennen aan de extra magneetstrip aan de voorzijde.

Allereerst moet de tankpas geschikt zijn om te tanken in het buitenland. Dit is gemakkelijk te herkennen. Is er op de tankpas een ‘DKV’ logo zichtbaar, of zie je dat de tankpas is voorzien van twee magneetstrippen, dan is de tankpas geschikt om te tanken in het buitenland.Is uw pas niet geschikt om te tanken in het buitenland? Dan kunt u deze online eenvoudig aanpassen. Doe dit wel op tijd, u ontvangt namelijk een nieuwe tankpas. De levertijd hiervan bedraagt ca. drie werkdagen.

 

Waar kan ik tanken in het buitenland?

DKV tankpas

Aan het DKV logo herkent u de tankstations die de Europese tankpas accepteren.

Binnen Nederland kan er overal getankt worden met onze tankpas Nederland.  Met een Europese tankpas is dit anders. Met een netwerk van meer dan 43.000 tankstations is er vrijwel altijd een tankstation te vinden waar u terecht kunt. U kunt ervan uitgaan dat u altijd kunt tanken bij tankstations aangesloten bij ‘DKV’. Het DKV logo dat ook op uw tankpas staat ziet u ook bij de prijsinformatie bij het tankstation. Ook bij de toenaderingsborden langs de snelweg staat dit logo afgebeeld. Hou deze daarom in de gaten. Overigens is de dekking langs de grote snelwegen zeer goed te noemen. DKV heeft een eigen stationlocator. Bekijk waar u terecht kunt met de tankpas.

 

Tanken in de BeNeLux

In de Benelux kunt u ook gebruik maken van ons eigen Travelcard netwerk. Steeds meer merken in België accepteren onze tankpas. Dat betekent dat u hier kan tanken met de Nederlandse magneetstrip. Dit heeft als voordeel dat u bij zeker de helft van alle tankstations terecht kunt, maar ook dat de brandstof op deze wijze veel goedkoper is. Tankt u met de DKV zijde dan betaalt u de lijstprijs, tankt u met de Travelcard zijde van de tankpas, dan betaalt u de pompprijs. Dit kan u vele euro’s schelen! Om te controleren waar u terecht kunt met de Travelcard kunt u onze stationlocator gebruiken. Sla deze daarom op in uw smartphone. Alle Europese tankpassen werken automatisch op alle locaties in de BeNeLux. U kunt de Nederlandse tankpas ook activeren voor tanken in de BeNeLux, activeren gaat via onze portal. Twijfelt u of uw tankpas geschikt is voor tanken in de BeNeLux? Neem dan contact met ons op.

 

Hoe werkt tanken in het buitenland?

Er is nogal eens verwarring hoe te tanken met de tankpas. De tankpas is voorzien van twee magneetstrippen. Zorg ervoor dat de juiste magneetstrip gebruikt wordt. Onder de magneetstrip staat altijd in kleine letters of deze voor gebruik in Nederland of Europa is. Dit is Engelstalig zodat ook de pompbediende dit kan begrijpen. Verder is het afrekenen hetzelfde als hier in Nederland. De terminal zal mogelijk ook zelfs automatisch overschakelen op de Nederlandse taal zodra de pas is aangeboden. Bij het afrekenen voert u de kilometerstand en de pincode in.Soms zijn er tankstations waarbij ook buiten direct bij de pomp afgerekend kan worden. Reken in dit geval uw brandstof bij deze onbemande pomp af. Het komt voor dat alleen bij deze buitenterminals afgerekend kan worden.
U kunt met de Europese tankpas altijd alle brandstofsoorten afrekenen. Ook kunt u op veel locaties tol en vignetten afrekenen. Vignetten zijn vaak te koop bij tankstations in de buurt van de grens. Bekijk het overzicht “wat kan ik afrekenen met de Europese tankpas”.

 

Wat kost tanken in het buitenland?

Wanneer u de tankpas gebruikt in het buitenland handelen wij in samenwerking met DKV uw transactie af. DKV heft over al haar transacties een service fee. Vaak is dit een toeslag van 1% a 2%. In België wordt altijd de lijstprijs gehanteerd! Een volledig overzicht van service fee treft u hier.
Tankt u in de Benelux met de Nederlandse magneetstrip dan betaalt u de pompprijs. Gebruik daarom de Nederlandse magneetstrip waar mogelijk.
Zijn er nog andere dingen waarop ik moet letten?
Wij geven u graag nog een aantal handige tips voor tanken in het buitenland:

• Tankt u gas, zorg er dan voor dat u de juiste koppelstukken voor het vulpistool meeneemt. Deze zijn anders dan in Nederland, en niet altijd te koop in het tankstation. Ga dus goed voorbereid op weg.
• Erg handig een pompbediende die uw auto voltankt, let wel op want zonder te vragen heeft u zomaar de tank vol met duurdere premium brandstof.
• DKV heeft een eigen stationlocator. Deze kan handig zijn om te controleren of de DKV stations op uw route liggen. Bekijk de DKV stationlocator.

 

Elektrische auto opladen in het buitenland

Heeft u een elektrische auto dan kunt u met de onze laadoplossing ook in het buitenland uw elektrische auto opladen. U kunt bijvoorbeeld in België op het gehele openbare netwerk uw elektrische auto opladen. In andere Europese landen zijn er mogelijkheden maar is het netwerk wel aanzienlijk kleiner. Voor een actueel overzicht adviseren wij u de website oplaadpalen.nl te raadplegen. Hier kunt u Travelcard selecteren als betaalmethode. Hierdoor ziet u in een oogopslag van alle laadpunten in Europa waar u terecht kunt met uw Travelcard.