Chat with us, powered by LiveChat
Contact Login

CO2 Compensatie

Waarom CO2 compensatie in het buitenland?

De projecten die CO2 compensatie zijn vrijwel altijd in het buitenland. Dit heeft een aantal belangrijke redenen. In Nederland doen wij al heel veel aan duurzaamheid. Bijvoorbeeld zonnepanelen, stimuleren van elektrisch rijden etc. In ontwikkelingslanden is dit niet mogelijk. Door juist hier projecten op te zetten die CO2 compensatie mogelijk maken zal de impact vele malen groter zijn, zonder deze hulp zullen vele landen pas over jaren de transitie naar schone energie kunnen gaan maken. Bovendien zorgen de projecten voor werkgelegenheid en in sommige gevallen ook voor bijvoorbeeld scholing.


Waarom CO2 compenseren via de tankpas?

Een belangrijk deel van de CO2 uitstoot van uw bedrijf is in veel gevallen het wagenpark. Zelf CO2 compenseren kan lastig zijn en afhankelijk van de hoeveelheden ook kostbaar. Door mee te doen met het CO2 compensatie programma van Travelcard kunt u direct zonder enige moeite de CO2 uitstoot van uw wagenpark compenseren. Bovendien is dit voordelig, Travelcard compenseert namelijk CO2 namens haar deelnemende klanten via een geautomatiseerd proces.

Of u nu deelnemer bent met 10 of 100 voertuigen, de kosten zijn voor alle deelnemers gelijk en voordelig.


Hoe kan ik aantonen dat ik CO2 compenseer?

Naast de diverse promotieamterialen die wij voor u beschikbaar stellen ontvangt u een keer per jaar een certificaat. Hierop staat de totale hoeveelheid gecompenseerde CO2 vermeld. Dit kunt u gebruiken om uw deelname aan te tonen. Heeft u geen certificaat en wilt u deze ontvangen? Neem dan contact met ons op.


Hoe kan ik zien of mijn CO2 compensatie geactiveerd is?

U kunt op uw facturen zien of de CO2 compensatie wordt toegepast. Mocht u willen deelnemen aan ons CO2 compensatie programma? Stuur dan een mail naar info@travelcard.nl. Wilt u het CO2 compensatie deactiveren? Dan mag u dit ook per mail aan ons doorgeven.