Contact Login
Chat
Email
Heeft u een vraag?

Tanken in Europa

Waarom ontstaat er een verschil tussen kassabon en Travelcard factuur DKV transacties?

Indien u een transactie doet via de DKV kant van uw tankpas, ziet u op de leveringsbon van het tankstation eventueel de brandstofprijs per liter exclusief BTW op basis van de pompprijs. De transactie op de Travelcard factuur is inclusief de service fee van DKV en inclusief de buitenlandse BTW.

Bij het gebruik van de DKV zijde van de Travelcard in België en Luxemburg worden lijstprijzen in rekening gebracht. Wanneer u tankt in België of Luxemburg is het altijd voordeliger om de Travelcard magneetstrip te gebruiken tijdens het afrekenen.


Meer informatie
Welke kant van de pas moet ik gebruiken als ik een EU tankpas heb?

Als u een EU-pas heeft dan heeft u een pasje met aan beide zijde een betaalstrip. Als u buiten Nederland gaat tanken dan dient u de bredere strip aan te bieden. Dit is de DKV-zijde. Als u een automaat heeft waarbij u moet swipen met uw tankpas dan houdt u de zijde waarmee u wilt afrekenen aan de linkerkant. Dus voor tanken in de EU houdt u de bredere zijde van de pas aan de linkerkant. Heeft u een betaalautomaat waarbij u de pas moet dippen dan houdt u de zijde naar boven waar EU op staat. De strip die aan de onderzijde zit wordt gelezen door de betaalautomaat.