Chat with us, powered by LiveChat
Contact Login

Tanken in Europa

Waarom ontstaat er een verschil tussen kassabon en Travelcard factuur DKV transacties?

Indien u een transactie doet via de DKV kant van uw tankpas, ziet u op de leveringsbon van het tankstation eventueel de brandstofprijs per liter exclusief BTW op basis van de pompprijs. De transactie op de Travelcard factuur is inclusief de service fee van DKV en inclusief de buitenlandse BTW.

Bij het gebruik van de DKV zijde van de Travelcard in België en Luxemburg worden lijstprijzen in rekening gebracht. Wanneer u tankt in België of Luxemburg is het altijd voordeliger om de Travelcard magneetstrip te gebruiken tijdens het afrekenen.


Meer informatie
Welke kant van de pas moet ik gebruiken als ik een EU tankpas heb?

Als u een EU-pas heeft dan heeft u een pasje met aan beide zijde een betaalstrip. Als u buiten Nederland gaat tanken dan dient u de bredere strip aan te bieden. Dit is de DKV-zijde. Als u een automaat heeft waarbij u moet swipen met uw tankpas dan houdt u de zijde waarmee u wilt afrekenen aan de linkerkant. Dus voor tanken in de EU houdt u de bredere zijde van de pas aan de linkerkant. Heeft u een betaalautomaat waarbij u de pas moet dippen dan houdt u de zijde naar boven waar EU op staat. De strip die aan de onderzijde zit wordt gelezen door de betaalautomaat.


Waar in Europa kan ik mijn tankpas gebruiken?

De Europese tankpas kan in Nederland en bij 45.000 tankstations in Europa worden gebruikt. De stations waar u terecht kunt, herkent u gemakkelijk aan het DKV-logo. Dit logo staat doorgaans ook aangegeven op de borden langs de snelweg. U bent dus niet afhankelijk van een merk. De acceptatie van DKV is goed geregeld. Zeker langs alle snelwegen zijn er ruim voldoende stations waar de Europese tankpas geaccepteerd zal worden.


Meer informatie
Kan ik tol afrekenen met mijn tankpas?

Met de Europese tankpas kunt u niet alleen tanken, maar ook tol en eurovignetten afrekenen in veel Europese landen. Ook betaalt u de tol voor bruggen of tunnels.


Meer informatie