Chat with us, powered by LiveChat
 
Direct bestellen

Het Nederlandse bedrijf ‘Fastned’ exploiteert een netwerk van snellaadstations in Nederland, Duitsland en Engeland. Fastned-locaties zijn gevestigd op strategische plaatsen en zijn ideaal voor de elektrische rijder die onderweg moet laden om tot zijn bestemming te komen.

 

Hoeveel Fastned stations zijn er?

Er zijn al meer dan 75 Fastned-stations voornamelijk gevestigd in Nederland. Fastned groeit snel en opent vrijwel maandelijks nieuwe locaties waar geladen kan worden.

Wat kost het laden bij Fastned?

Fastned biedt het gemak van onderweg snel kunnen laden. De tarieven zijn uiteraard hoger dan bij reguliere laadpalen met lagere laadsnelheden. Fastned kent verschillende afrekenmodellen. Voor een actueel overzicht kun je de site van Fastned raadplegen.

Laden met de laadpas

Met Travelcard kan geladen worden bij Fastned. Dit kan door de Travelcard-laadpas aan te bieden bij het station. Fastned heeft ook een eigen app waar je jou kunt registreren en de laadpas van Travelcard kunt koppelen. Dit heeft als voordeel dat je na registratie de laadsessie kunt starten door de laadkabel van Fastned in de auto te steken.

Hoe snel kun je laden?

De laadsnelheid kan per locatie verschillen. Dit komt omdat Fastned haar stations steeds verbetert om zo hoog mogelijke snelheden aan te kunnen bieden. Afhankelijk van jouw voertuig en gekozen Fastned-locatie kun je in 15 minuten tot 200 kilometer laden.

Hoe leger de accu hoe sneller je kunt laden

Een accu laadt het snelst op als deze zich in een lege staat bevindt. Je zult ervaren dat naarmate jouw accu voller is, de laadsnelheid zal dalen. In de praktijk kiezen veel berijders van elektrische voertuigen er dan ook voor om een korte snellaadsessie te doen en de auto weer vol te laden op plaats van bestemming.

Laadpalenapp

Maak je gebruik van de Travelcard, gebruik dan de handige laadpalen -app. Hierin staan naast alle Fastned-locaties ook alle overige locaties in Europa waar je kunt laden met Travelcard.

 

fastned laden