Contact Login

Nieuw: Openbaar vervoer via Tranzer.

20 maart 2019

Vanaf heden is het met Travelcard mogelijk om tickets voor het openbaar vervoer te betalen. Ideaal voor de Travelcard-houder die incidenteel reist in het openbaar vervoer.


Om het aanschaffen van tickets mogelijk te maken zijn wij een samenwerking gestart met Tranzer. Tranzer maakt het mogelijk om via een app tickets voor het openbaar vervoer te kopen. Een OV-chipkaart is hiervoor niet nodig.

Via de Tranzer app kunnen de Travelcardhouders in uw organisatie eenvoudig een reis plannen, boeken, betalen en reizen. De tickets verschijnen automatisch in de app en worden aan u gefactureerd op de verzamelfactuur van Travelcard.


De app kost u niets en de kosten voor het aanschaffen van de tickets kost u slechts €0,75 inclusief BTW per transactie. Hierdoor is reizen met Tranzer ideaal voor de incidentele reiziger in het openbaar vervoer.


Openbaar vervoer toevoegen aan de Travelcard

U kunt via ons portal gemakkelijk de optie ‘Openbaar vervoer’ activeren. Volg onderstaande instructie om de optie op een bestaande Travelcard te activeren. Een nieuwe pas is niet nodig.

Hoe werkt het?

Na het activeren van de optie ‘Openbaar vervoer’ kunnen de Travelcard-houders in de Tranzer app de Travelcard toevoegen als betaalmiddel.


Voor het aankopen van de tickets selecteert u de bestemming en de app toont de verschillende reisopties. Bij het reizen in de trein kan met de QR-code in de app de toegangspoort op het treinstation worden geopend. In andere vervoersmiddelen kan het ticket via de app worden getoond .


Bekijk de instructievideo voor het activeren van de app en het aankopen van tickets. Deel deze ook met de Travelcard houders binnen uw organisatie!