Contact Login

CO2 compensatie via de tankpas

25 juli 2017

Travelcard biedt haar tankpashouders de unieke mogelijkheid om het wagenpark geheel CO2 neutraal te maken. Het is namelijk mogelijk om zeer voordelig de CO2 uitstoot van uw wagenpark direct voor 100% te compenseren.

Wanneer u tankt met de tankpas wordt direct de exacte hoeveelheid CO2 in kaart gebracht. Voor elke getankte liter wordt een opslag voor de CO2 compensatie in rekening gebracht. Met deze financiële bijdrage worden bijvoorbeeld schone energiebronnen gebouwd zoals zonnepanelen en windmolenparken. Hierdoor neemt de vraag naar vervuilende energie uit  kolencentrales af. Alle deelnemers dragen gezamenlijk bij aan de realisatie van een groter project.

Voordelen voor deelnemers:

Neemt u deel aan ons CO2 compensatieprogramma, dan kunt u dit uiteraard laten zien aan al uw relaties. Zo hebben wij stickers voor uw voertuigen beschikbaar, en kunt u een logo op uw website plaatsen. Zo ziet iedereen dat uw wagenpark CO2 neutraal is, en dat u uw onderneming een duurzame bedrijfsvoering kent. Ook krijgt u een certificaat met daarop de totale hoeveelheid gecompenseerde CO2. Meedoen aan het CO2 compensatieprogramma levert een positieve bijdrage aan uw score op de CO2 prestatie ladder.

Wat kost CO2 compensatie?

Omdat Travelcard namens alle deelnemende tankpashouders CO2 compenseert, kunnen wij u CO2 compensatie tegen een zeer voordelig tarief aanbieden. Het voordeel kan oplopen tot wel 60%.

Rekenvoorbeeld kosten CO2 compensatie bij een benzine auto:

Kosten CO2 compensatie benzine 1,5 cent per liter
Verbruik 1 op 15
Jaarkilometrage 30.000

30.000 / 15 * 1.5 cent / 12 = €2.50 per maand.

Wilt u ook CO2 neutraal tanken neem dan nu contact met ons op. Heeft u nog geen tankpas van travelcard? Dan kunt u bij ons gemakkelijk een tankpas aanvragen.