Chat with us, powered by LiveChat

Direct bestellen
4 december 2023

Laden bij Tesla Supercharger met je Travelcard

Ons laadnetwerk groeit!

TRAVELCARD-GEBRUIKERS KUNNEN NU MET HUN TRAVELCARD BETALEN EN LADEN BIJ TESLA SUPERCHARGERS!

Vanaf vandaag kan je met jouw Travelcard laden bij Tesla-Superchargers! Daardoor hebben jij en je EV-rijdende collega’s nu toegang tot meer dan 720 Superchargers op 40+ locaties in Nederland. In Europa profiteren Travelcard-gebruikers van meer dan 10.000 Tesla Superchargers in meer dan 25 Europese landen. Elk elektrisch voertuig met een CCS-aansluiting kan laden bij Tesla, ongeacht het merk.

Met laadsnelheden tot 350 kW kunnen daarmee compatible EV-modellen in slechts 30 minuten van 10% naar 80% worden opgeladen. Met Travelcard en Tesla ben je nu dus nog sneller op jouw bestemming.

Laden bij Tesla Superchargers is eenvoudig. Download de Tesla-app in de App Store of Google Play en registreer daar je laadsleutelhanger of laadpas (NL-TCE-) als betaalmiddel.

Eén pas, oneindig veel wegen

Travelcard biedt een laadnetwerk aan met nu al meer dan 700.000 laadpunten in 27 landen in Europa. Handig en betrouwbaar opladen, waar je ook bent. Naast laden en tanken kan de Travelcard ook gebruikt worden voor onder andere parkeren, onderhoud en carwash. Alle transacties die je maakt met je Travelcard, vind je terug op een verzamelfactuur.

Laden bij Tesla Superchargers met je Travelcard: Zo werkt het

1. Download de Tesla-app om te laden bij Tesla Superchargers

• Stap 1: Instaleer de Tesla-app op je telefoon en maak een account aan. (Als je de Tesla-app al op je telefoon hebt, zorg er dan voor dat je laatste versie hebt.)

• Stap 2: Selecteer <NEDERLAND> als jouw regio bij het aanmaken van je account

De Tesla-app download je in de App Store en Google Play.

2. Betalen bij Tesla Superchargers met Travelcard

Stap 1

• Stel in jouw Tesla account je Travelcard in als standaard betaalmethode

• iOS: Ga naar je Profiel > “Account” > “Portemonnee”

• Android: Ga naar “Opladen” > “Betaling beheren

Stap 2
    • Selecteer “Toevoegen” > “Laadpas toevoegen” > “Travelcard”
    • Voer je de naam op de pas en het pasnummer op je laadsleutelhanger of laadpas (NL-TCE) in en klik op “Versturen”

Let op: Als je het NL-TCE-nummer invult, gebruik dan hoofdletters. De streepjes worden automatisch ingevuld.

Stap 3
Je Travelcard is toegevoegd als betaalmiddel. Je kan nu beginnen met laden!

3. Zoek de dichtstbijzijnde Tesla Supercharger

Je bent klaar om te laden! Zo vind je een Tesla Supercharger bij jou in de buurt

• Als niet-Tesla voertuig: klik op “Uw niet-Tesla opladen”, zoek je Supercharge-locatie en volg de instructies in de Tesla-app om te beginnen met laden

Als Tesla gebruiker: Gebruik de Tesla-app om de dichtstbijzijnde Tesla Supercharger te vinden en sluit je voertuig aan. De laadsessie begint automatisch.

Vergeet niet om “Stop opladen” te selecteren om je sessie te voltooien. Houd er rekening mee dat er Idle-fees in rekening kunnen worden gebracht als je een laadpaal bezet houdt terwijl het voertuig volledig is opgeladen. Je leest er meer over op de website van Tesla

Hoe vind ik locaties in het Travelcard-netwerk?

De tank- en laadlocaties van het Travelcard-netwerk vind je terug in de Travelcard-app. In de app vind je ook aangesloten wasstraten en onderhoudslocaties terug. Hier lees je meer over de Travelcard-app.

Welke Tesla Supercharger-locaties zijn toegankelijk voor alle elektrische voertuigen?

Tesla Supercharge-locaties die toegankelijk zijn voor alle elektrische voertuigen vind je terug in het gedeelte “Uw niet-Telsa opladen” in de Tesla-app.

Kan ik een laadsessie bij Tesla Superchargers starten in de Travelcard app?

Dit kan momenteel nog niet. De laadsessie kan op dit moment alleen worden gestart via de Tesla-app. Wanneer je laadt op het Tesla Supercharger-netwerk met Travelcard, profiteer je van een directe laadervaring in de Tesla-app.

Hoe weet ik welke Supercharger ik moet selecteren in de Tesla-app?

Elke Supercharger heeft een label met een unieke identificatie aan de basis. Als je de kabel van paal 4A neemt, selecteer je gewoon paal 4A in de Teslaapp om te beginnen met opladen. Houd er rekening mee dat als je niet binnen twee minuten na het selecteren van een laadpaal de stekker in het stopcontact steekt, je sessie wordt beëindigd en je opnieuw moet beginnen.

Hoeveel kost het om op te laden op het Tesla Supercharge-netwerk met Travelcard?

Toegang tot Tesla’s Superchargers zal in eerste instantie worden aangeboden zonder extra kosten. Dit betekent dat het laadtarief wat Travelcard hanteert identiek zal zijn aan de prijzen zoals gepubliceerd in de Tesla-app voor non-Tesla’s zonder lidmaatschap. Deze prijzen zijn weergegeven inclusief lokale btw. Mochten prijzen in de toekomst afwijken van de in de Tesla-app gepubliceerde prijzen dan zullen we dat aan je doorgegeven.

Let op! Tesla brengt kosten in rekening wanneer een volledig opgeladen elektrisch voertuig aangesloten blijft op een Supercharger. Haal de auto dus altijd weg van de lader zodra de accu vol is.

Ga voor meer informatie over Tesla-tarieven naar het Supercharger-gedeelte binnen de Tesla website.

Wat gebeurt er als mijn Travelcard geblokkeerd is op het moment van betalen?

Je betaalmethode wordt automatisch gewijzigd naar een ander betaalmiddel, dit kan jouw persoonlijke creditcard/betaalpas zijn.

Ga voor meer informatie over Tesla Superchargers naar de Non-Tesla Supercharging support website: https://www.tesla.com/en_eu/support/non-tesla-supercharging#tesla-driver-benefits