Chat with us, powered by LiveChat
Chat met ons
Vraag een offerte aan

travelcard laadpalen app

Het belangrijke voordeel van de Travelcard passen is dat deze ingezet kunnen worden voor bij een wagenpark dat uit elektrische auto’s en fossiele brandstoffen bestaat. Je kunt namelijk voor elke Travelcard instellen of deze voor stroom, brandstof of beide geschikt dient te zijn.

 

Een van de grootste netwerken in Europa

Met de Travelcard kan vrijwel overal geladen worden binnen de BeNeLux en in totaal bij meer dan 150.000 laadpunten in Europa. Ons netwerk blijft groeien. Bovendien kun je er voor kiezen om het afrekenen van Tolwegen mogelijk te maken.

150.000
beschikbare laadpunten
Europees netwerk
Zorgeloos elektrisch rijden
Handige App
Voor het vinden van laadpalen
100% dekking
In de BeNeLux

Direct een laadpas aanvragen?

Kies voor het gemak van Travelcard


Hoe werkt het laden met een laadpas?

De Travelcard laadpas werkt heel gemakkelijk. Na het aansluiten van de laadkabel aan het voertuig en de laadpaal bied je de sleutelhanger aan. Vervolgens zal het laden starten, om het laden te stoppen bied je nogmaals de sleutelhanger aan.

Gebruik van Snel-laders

Het gebruik van snel-laders is vergelijkbaar met normaal laden. Een belangrijk verschil is dat bij een snel-lader niet de eigen laadkabel maar de kabel aan het laadpunt gebruikt moet worden. Dit komt vanwege het hogere vermogen. Deze kabels zijn in sommige gevallen voorzien van een koelsysteem.

Laadpas gebruiken op een prive laadpunt

De laadpas kun je uiteraard ook gebruiken op eigen laadpunten, zowel thuis als op kantoor. Dit kan door het unieke nummer van de laadpas / laadsleutelhanger te registreren bij de aanbieder van jouw laadpunt. Indien het laadpunt dit ondersteunt kunnen ook direct de stroom kosten verrekend worden hierdoor loopt de facturatie geheel via Travelcard en is het niet nodig om achteraf kosten te declareren.

 

Laadpassen aanvragen en beheren

Als bestaande klant kun je via onze portal direct nieuwe laadpassen aanvragen of bestaande passen beheren. Via onze rapportages is inzichtelijk wat het totaal verbruik van alle laadpassen is geweest.

 

 

Pionieer in elektrisch laden!

Wij waren een van de eerste Tesla eigenaren in Nederland en weten hoe het is om elektrisch te rijden. Onze dienstverlening is erop gericht om de elektrische rijder te ontzorgen.

 

Kom ook eens laden bij ons eigen laadstation dat zonne-energie opslaat in accu’s zodat er zo veel mogelijk op groene stroom gereden kan worden!

laadpas app

Laadpalen vinden met de Travelcard app

Met de Travelcard app is elektrisch rijden een stuk gemakkelijker. Alle meer dan 150.000 laadpunten met real time beschikbaarheid worden weergegeven in de app. Met de handige filters voor bijvoorbeeld snelladers kun je de juiste laadpaal voor jouw reis vinden. Zo vind je een snellader voor tijdens de reis en een normaal laadpunt op plaats van bestemming.

Transacties inzien

In de app worden alle transacties gedaan met de Travelcard laadpas bijgehouden. Zo heb je direct inzicht in alle verbruikskosten.

Download de Travelcard app

De Travelcard app is gratis beschikbaar voor Android en iOS. Registreer de Travelcard laadpas in de app om alle mogelijkheden te ontdekken.

 

iphone app

Een Travelcard is meer dan een laadpas. Voeg naar wens aanvullende services toe.

Meer info over laden en elektrisch rijden.

Elektrisch rijden is anders dan rijden op benzine of diesel. Wij krijgen vaak vragen over actieradius en kosten voor het laden van een elektrische auto. Bekijk onze artikelen over elektrisch rijden en laden.

Heb ik meerdere laadpassen nodig?

 

Er zijn veel voorbeelden van elektrische rijders die meerdere laadpassen in gebruik hebben. Is dit echt nodig? Met de Travelcard laadpas kun je laden meer dan 135.000 laadpunten en het netwerk groeit  nog steeds. Er zijn nog landen waar ons netwerk nog niet heel groot zijn. Wij adviseren elektrische rijders altijd van te voren te bekijken waar ze kunnen laden met Travelcard.

 

Er zijn ook gebruikers die meerdere passen combineren om steeds tegen zo laag mogelijke kosten te laden. Wanneer je een pas zou gebruiken die tegen een vaste prijs gebruikt kan worden en deze uitsluitend gebruikt bij de duurdere locaties dan kun je kosten besparen. Nadeel is dat je altijd in de weer bent met meerdere passen en meerdere facturen zal ontvangen. Wij adviseren dit niet te doen. Wij brengen de kosten in rekening zoals de aanbieder van het laadpunt deze hanteert met een vermeerderd met een opslag van 1 cent  per kWh.

Is het mogelijk met mobiel te betalen bij een laadpaal?

Het is niet mogelijk om met een smartphone te betalen bij laadpalen. Wij hebben dit uiteraard onderzocht en merken dat wij tegen een beperking aanlopen bij de laadpunten. Op dit moment ondersteund nog maar een zeer gering aantal palen deze functionaliteit. Zodra de mogelijkheden toenemen zullen wij dit integreren onze app.

 

Laadpaal aanbieders hebben soms wel eigen apps waarmee een laadsessie gestart kan worden. Dit gaat door de Travelcard laadpas te koppelen in deze apps als betaalmiddel. Door vervolgens de QR code op de laadpaal te scannen kan een laadsessie gestart worden. Hoewel dit werkt is het niet altijd erg handig omdat elke laadpaal aanbieder zijn eigen app heeft. De Travelcard laadpas of laadsleutelhangers werken altijd gemakkelijk en snel zonder dat hier apps van laadpaal aanbieders voor nodig zijn.

Moet ik een laadkaart nog activeren voor gebruik?

De laadpassen en laadsleutelhangers van Travelcard zijn direct klaar om te gebruiken. Hierdoor kun je na ontvangst gelijk beginnen met laden in zowel binnen als buitenland.

 

Wanneer je een laadsleutelhanger hebt dan heb je ook altijd een Travelcard pas. Deze pas is voor het afrekenen van andere diensten zoals parkeren en carwash. In het geval van vakanties of gebruik van een leenauto kan er ook nog brandstof getankt worden met deze pas. Dit is uiteraard afhankelijk van de instellingen van de aangevraagde pas.