Chat with us, powered by LiveChat
 
Direct bestellen

Met steeds meer elektrische auto’s op de weg is een groot netwerk van snellaadstations essentieel. IONITY is een samenwerking van diverse autofabrikanten die zich inzetten om een (Europees) snellaadnetwerk op te zetten waar alle voertuigen kunnen laden. Deze samenwerking bestaat onder andere uit: BMW, FORD, Hyundai en Volkswagen.

Hoeveel IONITY stations zijn er?

Er zijn meer dan 100 snellaadstations van IONITY en het netwerk breidt zich snel uit. IONITY is actief in Europa in onder andere Noorwegen, UK, Nederland en Duitsland. Voor een actueel overzicht van IONITY stations kan de website van IONITY geraadpleegd worden. Travelcard heeft ook een laadpalen app waar de IONITY waar de IONITY locaties te vinden zijn.

ionity lader

Wat zijn de tarieven bij IONITY?

IONITY rekent voor het laden een tarief van 0,79 per kWh. Wij adviseren bij snelladers in het algemeen vooral kort te laden, en weer vol te laden bij aankomst op bestemming. Zo ben je minder lang onderweg en kun je het meest voordelig laden.

Laadsnelheden tot wel 350KW

De snel laadstations van IONITY zijn erg snel. Bij alle stations kan een laadsnelheid tot 350KW behaald worden. Om deze snelheid te kunnen behalen zijn de laadstations zelfs uitgerust met vloeistof gekoelde laadkabels. Uiteraard is het afhankelijk van de auto of deze snelheid ondersteund wordt.

Laden met Travelcard bij IONITY

De laadpas van Travelcard werkt bij alle laadstations van IONITY. Volg de instructies op het scherm van het laadstation om het laden te starten.

Andere Snelladers

Niet alleen IONITY is een aanbieder van snelle laadstations. Ook het Nederlandse Fastned bouwt aan een universeel netwerk. Op tankstations van Shell worden ook snelladers geïnstalleerd.