Chat with us, powered by LiveChat
Chat met ons
Vraag een offerte aan

Wat kost het om een elektrische auto op te laden? Dat is een vraag die wij vaak horen. Er bestaat helaas nog veel onduidelijkheid over de kosten voor het opladen van een elektrische auto. Vaak zijn prijzen niet van te voren bekend en worden er verschillende prijsmodellen toegepast. Bijvoorbeeld kosten per kWh, per minuut of een combinatie van beiden. Ook kunnen er transactiekosten in rekening gebracht worden door de aanbieder van het laadpunt.

 

Om zo goed mogelijk weer te geven wat de kosten zijn van elektrisch laden analyseren wij alle transacties gedaan met Travelcard laadpassen. Per aanbieder hebben wij de gemiddelde kosten per kilowattuur berekend. Hierdoor krijg je een beeld in het verschil in kosten per aanbieder.

kosten laden

Gemiddelde tarieven per aanbieder

De kosten voor het opladen van een elektrische auto lopen sterk uiteen. Het gebruik maken van een snellader zoals IONITY of Fastned is aanzienlijk duurder dan langzaam laden bij een lokaal laadpunt. Wij adviseren dan ook om bij snelladers alleen de hoeveelheid stroom te laden die nodig is om comfortabel bij de eindbestemming aan te komen om vervolgens de auto te laden bij een niet snellader. Zo ben je sneller op jouw eindbestemming en worden kosten bespaard.

Het aantal aanbieders van laadpunten neemt snel toe. Dit overzicht zal periodiek worden bijgewerkt wanneer er voldoende data beschikbaar is. Mis je een aanbieder of heb je meer vragen over elektrische voertuigen in jouw wagenpark? Neem dan contact met ons op.

 

Aanbieder Kosten per kWh
IONITY €0,79
Fastned €0,59
Greenflux €0,35
Van de Bron €0,34
Allego €0,34
Ev Box €0,33
Last Mile Solution €0,33
Eneco €0,32
The New Motion €0,32
FlowCharging €0,31
Bleu Current €0,30
E-Flux €0,26

Deze data is gebaseerd op gemiddelde prijzen gemeten in de periode 01-01-2020 en 30-06-2020. Lokaal kunnen prijzen afwijken. Weergegeven prijzen zijn inclusief btw.

Meer info over laden en elektrisch rijden

Ook geïnteresseerd in de kosten van benzine en diesel?

De Travelcard is een veelzijdige pas die afhankelijk van gekozen instellingen ook te gebruiken is als tankpas. Onze gebruikers tanken duizenden keren per dag en dit geeft een goed beeld van de brandstofprijzen per aanbieder. Bekijk ons overzicht met brandstofprijzen en tips voor goedkoop tanken.