Chat with us, powered by LiveChat
 
Direct bestellen

Wat kost het om een elektrische auto op te laden? Dat is een vraag die wij vaak horen. Wij helpen met het inzichtelijk maken van de kosten voor elektrisch laden. Om de prijzen bij een laadpaal te bekijken adviseren wij de Travelcard app te downloaden.

 

In de Travelcard app vind je realtime informatie over laadpalen in combinatie met tarieven, beschikbaarheid en laadsnelheid.

 

Hoe is de prijs voor een laadsessie opgebouwd?

Prijs per kWh

Er zijn verschillende prijscomponenten mogelijk bij het laden van een elektrische auto. Gebruikelijk is een bedrag per kWh. Dit wordt regelmatig gecombineerd met een starttarief. De kosten per kWh lopen sterk uiteen maar zijn vaak gekoppeld aan de laadsnelheid. Op locaties waar je met hoge snelheid kunt laden zijn de kosten per kWh vaak hoger.

Starttarief

Het betalen van een starttarief is vrij gangbaar.  Dat wil zeggen dat zodra je begint met laden er al een vast bedrag in rekening wordt gebracht. Deze prijscomponent wordt regelmatig gecombineerd met een prijs per kWh.

Idle fee

De idle fee is een prijscomponent welke soms toegepast wordt. Dit betekent dat ook wanneer de accu volgeladen is er nog steeds kosten in rekening gebracht worden. Dit tarief wordt in rekening gebracht om te stimuleren dat de auto na het laden zo snel mogelijk wordt weggehaald. Het is wel belangrijk op de hoogte te zijn van een eventuele idle fee. Wanneer je een auto bijvoorbeeld een heel weekend aan een laadpunt laat staan kunnen de kosten hoog oplopen.

 

Prijs per minuut

Minder gebruikelijk is een prijs voor de tijd dat er geladen is. Vooral voor voertuigen die hoge laadsnelheden kunnen behalen is dit een gunstig prijsmodel. Zij zullen sneller vol zitten en daardoor een lagere prijs betalen voor de laadsessie.

 

Meer info over laden en elektrisch rijden

Ook geïnteresseerd in de kosten van benzine en diesel?

De Travelcard is een veelzijdige pas die afhankelijk van gekozen instellingen ook te gebruiken is als tankpas. Onze gebruikers tanken duizenden keren per dag en dit geeft een goed beeld van de brandstofprijzen per aanbieder. Bekijk ons overzicht met brandstofprijzen en tips voor goedkoop tanken.