Chat with us, powered by LiveChat
 
Direct bestellen

Laadpas Italie

Het aantal laadpunten of laadpalen waar je in Europa onderweg je elektrische auto kunt opladen, verschilt nogal. Er is geen echt patroon te noemen, maar je kunt wel zeggen dat Oost-Europa nog wat achterloopt op de vraag. Maar gelukkig geldt dat niet voor de populaire vakantiebestemmingen in Zuid-Europa, zoals bijvoorbeeld Italië. Daar vind je steeds meer laadpalen waar je bovendien met de Travelcard laadpas kun laden. Lees hier wat je mag verwachten als je onderweg in jouw favoriete vakantieland je auto elektrisch wilt opladen.


Laadpas aanvragen

Aantal laadpalen in Italië

 

Italië heeft 22.000 laadpunten. Je kunt dus zeggen dat je met een gerust gevoel naar Italië kunt rijden, omdat je onderweg altijd wel een laadpaal zult tegenkomen. Houd er echter wel rekening mee dat je in Noord-Italië een dichter netwerk van laadpalen hebt dan bijvoorbeeld in het zuiden van het land. Ben je op weg naar Sicilië en wil je gemakkelijk en snel laden, dan is het goed om te weten dat je hiervoor het beste over de snelweg kunt gaan, omdat je anders geen snelle laadpalen tegen zult komen. Houd ook rekening met de afstand tussen de verschillende laadpalen, want hier zit geen vast patroon in.

 

Snelladen Italië

Zoals gezegd kom je op de route naar Sicilië alleen op de snelweg snelladers tegen. Heb je een andere bestemming in gedachten, dan vind je ook aan de meeste grote tolwegen pleinen met snelladers. Zoals ook bijvoorbeeld bij de Brennerpas. Totaal zijn er ongeveer driehonderd snelladers, verspreid over heel Italië. Als je geen snellader tegenkomt en dus wat meer tijd kwijt bent aan het opladen van je auto kun je dat prima combineren met bijvoorbeeld een boodschap of een lunch. Vaak zijn de laadpalen in de buurt van een supermarkt of een restaurant.

 

Laden bij Enel-X

De Italiaanse elektriciteitsmaatschappij Enel is voor het grootste deel verantwoordelijk voor het aanbieden van laadpalen in Italië. De kans dat je dus bij een van deze laadpalen uitkomt, is vrij groot. Natuurlijk zit men in Italië ook niet stil en wordt er hard gewerkt aan uitbreiding van het oplaadnetwerk, evenals het aantal aanbieders. De verwachting is dat het aantal hyperchargers dan ook zal toenemen die door leverancier Allego zullen worden geplaatst bij verschillende tankstations van langs de snelwegen.

 

Enel-X laadpaal

 

Laadpas voor Italië

Ga je met de Travelcard laadkaart naar Italië dan kun je bij 21.000 van de 22.000 laadpalen terecht. Je kunt ervan uitgaan dat je in 95% van de gevallen je auto met de laadpas Italie kunt opladen. Het blijft natuurlijk belangrijk dat je je reis goed indeelt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan onderweg. Zeker als je niet altijd over de snelwegen of tolwegen rijdt, en dus het binnenland ingaat, is het goed om te kijken op welke punten je een laadpaal tegenkomt. Zo voorkom je dat je een te grote afstand tussen de verschillende laadpalen moet overbruggen.