Chat with us, powered by LiveChat
 
Direct bestellen

Laadpas België

Een dagje de grens over naar België met de elektrische auto wordt nog gemakkelijker als je ook weet dat je zonder problemen je elektrische auto kunt opladen. En dat is gelukkig ook het geval, zeker als je Vlaanderen bezoekt. Jammer genoeg is er in Wallonië minder aanbod van laadpalen. Houd hier dus rekening mee als je een lang weekend naar bijvoorbeeld de Ardennen gaat.


Laadpas aanvragen


Aantal laadpalen in België

 

Met 19.000 laadpalen in België kun je toch een heel eind komen. En dat is dan ook zeker het geval als je dus in Vlaanderen met je elektrische auto op weg bent. Maar ook rond steden als Luik en Namen zijn er gewoon voldoende elektrische oplaadpunten te vinden. Vooral Luik is natuurlijk belangrijk omdat het voor veel Nederlandse vakantiegangers op de route naar het zuiden van Europa ligt. Reis je door de provincie Luxemburg dan zul je de laadpunten voornamelijk bij supermarkten aantreffen.

 

Snelladen in België

 

Ook aan snelladers ontbreekt het niet in België. De bekende snelwegen als de E25 en de E19 hebben een groot aanbod van snelladers. En als je in de steden op zoek bent naar een snellader dan kun je vaak bij een supermarkt terecht. Ook in dit geval geldt dat het aanbod snelladers in Vlaanderen groter is dan in Wallonië. De bekende kustplaatsen bieden ook verschillende mogelijkheden voor het opladen van je elektrische auto, hoewel dat niet in alle gevallen via een snellaadpunt is. Plan je route, zeker als je op doorreis naar Frankrijk bent, zorgvuldig zodat je niet alleen bij een snellaadpunt kunt inpluggen, maar ook dat je accu voldoende opgeladen is tot het volgende laadpunt in bijvoorbeeld Luxemburg of Frankrijk.

 

Opladen bij bekende merken in België

 

De aanbieders van het elektrisch laden zijn vrijwel hetzelfde als de aanbieders die je in Nederland hebt. Denk hierbij aan Fastned, Ionity, Allego, EV box en Optimile. Ionity heeft zelfs een aantal hypercharges geïnstalleerd, maar als je daar gebruik van wilt maken, moet je wel de snelweg verlaten. Stop je in Vlaanderen bij een oplaadpunt dan is de kans groot dat deze van Allegro is, omdat het merendeel van de laadpalen van Allegro in Vlaanderen staat.

 

Laadpas voor België

 

In België zul je geen moeite hebben om een laadpunt te vinden waar je met de Travelcard laadpas Belgie terecht kunt. Want je kunt je elektrische auto op alle laadpalen die Belgie heeft, met je Travelcard laadkaart aansluiten. Dat maakt het plannen van je route een stukje eenvoudiger. Profiteer dus van het gemak en kies onderweg voor een laadpaal bij een tankstation of bijvoorbeeld bij een supermarkt. Waarbij je natuurlijk in je achterhoofd houdt dat er in Wallonië minder laadpalen onderweg beschikbaar zullen zijn dan in Vlaanderen.