Chat with us, powered by LiveChat
 
Direct bestellen

Laadpas Luxemburg

Wat je vakantiebestemming in Europa ook is, de kans is natuurlijk aanwezig dat je via Luxemburg reist. Deze route was lange tijd populair omdat je er voordelig kon tanken, maar tegenwoordig is het voor veel vakantiegangers nog steeds een strategisch punt om een tussenstop te maken en even uit te rusten. Combineer dat dan meteen met het opladen van je elektrische auto, zodat je daarna moeiteloos je reis weer kunt vervolgen.


Laadpas bestellen

Hoeveel laadpalen heeft Luxemburg?

 

Je treft in Luxemburg 1.850 laadpalen aan. Dat lijkt niet zoveel, maar het is natuurlijk ook geen groot land. De meeste dorpjes hebben een laadpunt en hoe dichter je bij de stad Luxemburg komt, hoe meer laadpalen je onderweg tegen zult komen. Let er dus wel op dat als je over de snelweg rijdt, je stopt bij het tankstation dat ook werkelijk voorzien is van een laadpaal.

 

Snel opladen in Luxemburg

 

Voor een snelle stop op je doorreis en dus voor het snelladen, kun je in Luxemburg niet altijd terecht. Dat wil zeggen dat je in het binnenland, in de kleinere dorpen waarschijnlijk geen snelladers zult aantreffen. Je vindt ze voornamelijk in en rond de stad Luxemburg en er zijn ook snelle oplaadpunten langs de snelweg. Ben je niet gebonden aan tijd of ben je in Luxemburg op vakantie dan kun je ook in het zuidoosten van Luxemburg een snellaadpunt vinden. Deze staat in Schengen.

 

Opladen bij Chargy in Luxemburg

 

Een van de aanbieders van het snelladen in Luxemburg is Chargy. Met 700 aansluitpunten zijn zij een grote partij. Bovendien biedt Chargy ook verschillende mogelijkheden als het gaat om het snel opladen van je elektrische auto. Je kunt deze SuperChargy vinden op 88 locaties, en niet alleen langs de snelwegen, maar ook bijvoorbeeld in parkeergarages verspreid over het land.

 

Laadkaart voor Luxemburg

 

Met de Travelcard laadkaart kun je bij 97% van de laadpunten terecht. Dat betekent dat je ook bij het overgrote deel van de snelladers van Chargy van je laadpas Luxemburg gebruik kunt maken. Ondanks de aanwezigheid van de diverse laadpunten in het land van deze aanbieder, blijft het belangrijk dat je je route goed voorbereidt. Omdat de kans groot is dat je op doorreis bent en dus waarschijnlijk alleen over de hoofdwegen van Luxemburg rijdt, ben je afhankelijk van de laadpunten die je op de snelweg tegenkomt. Wil je geen onnodige extra kilometers maken voor het opladen, kijk dan vooraf goed waar de snellaadpunten zich bevinden.