Chat with us, powered by LiveChat
 
Direct bestellen

Laadpas Spanje

Een populaire vakantiebestemming als Spanje kan er eigenlijk niet omheen om te zorgen voor een dicht netwerk van oplaadstations voor elektrisch auto’s. Hoewel er hard gewerkt wordt aan het plaatsen van nieuwe laadpalen, is het nog niet overal zichtbaar. Gelukkig zijn er langs de Spaanse kusten wel veel laadstations en uiteraard vind je ze ook in de buurt van de grote steden als Barcelona en Madrid.


Laadpas bestellen


Aantal laadpalen in Spanje

 

Voor een groot land als Spanje kun je dus zeggen dat er nog niet voldoende laadpalen zijn in verhouding tot het landoppervlak. In totaal zijn het er 6.500 die verdeeld staan over voornamelijk de westkust, de oostkust en het noorden van Spanje. In het binnenland zul je wat vaker moeten zoeken en je reis vooraf dan ook goed moeten plannen. Dat geldt overigens ook als je over de snelweg rijdt. Want het komt voor dat er pas na 150 kilometer een volgend laadpunt op je route komt. Houd hier rekening mee en calculeer ook in dat het voor kan komen dat een laadpaal defect kan zijn. Het is dus geen overbodige luxe om een accureserve te hebben als je nog wat kilometers voor de boeg hebt op je Spaanse reis.

 

Snelladen in Spanje

 

Tussen het aanbod van de Spaanse laadpalen zijn ook snelladers aanwezig, deze laden dan sneller dan 50 kW. Er zijn ook een aantal hyperchargers beschikbaar, maar de afstanden tussen deze laadpunten zijn niet op elkaar afgesteld. Dus je moet er niet vanuit gaan dat je hier op ieder moment dat je de auto op wilt laden, gebruik van kunt maken. Zeker niet als je zuidelijker reist of het binnenland van Spanje ingaat. Dan zijn er in ieder geval geen hyperladers beschikbaar.

 

Opladen bij Aucun en Iberdrola

 

Als Spaanse energieleverancier heeft Iberdrola ook een aantal laadpunten onder zijn beheer. Dit zijn er ongeveer honderd, waarbij er ook snellaadpalen zijn. Ook Aucun heeft verschillende laadpalen door het land beschikbaar.

 

laadpaal_spanje_ibiza

 

Het gebruik van de Travelcard laadpas in Spanje

 

Met de Travelcard laadpas kun je bij 3.200 laadpunten van de 6.500 laadpunten terecht. Dat is dus ongeveer de helft, namelijk 48% van het totale aantal laadpunten. Heb je een reis langs de kust gepland in of rond de grote steden? Dan zul je over het algemeen zonder al te veel moeite een laadpunt vinden waarbij je met je laadpas Spanje kunt opladen. Rijd je naar het uiterste zuiden of bezoek je de binnenlanden van Spanje dan kan het wat lastiger zijn en moet je er rekening mee houden dat je soms een flinke afstand moet overbruggen. Neem voor de zekerheid een eigen 230V-lader mee, zodat je eventueel de auto aan het gewone elektriciteitsnetwerk kun opladen.