Chat with us, powered by LiveChat
Contact Login

Europese tankpas

DKV tankpas

Tanken in Europa? Met de Europese tankpas kan het. U ontvangt een tankpas die zowel in Nederland als bij 45.000 tankstations Europa te gebruiken is. U kunt met de Europese tankpas tanken bij meer dan 45.000 tankstations buiten Nederland. De stations waar u terecht kunt, herkent u gemakkelijk aan het DKV-logo. Dit logo staat doorgaans ook aangegeven op de borden langs de snelweg. U bent dus niet afhankelijk van een merk. De acceptatie van DKV is goed geregeld. Zeker langs alle snelwegen zijn er ruim voldoende stations waar de Europese tankpas geaccepteerd zal worden.

Lees ook ons artikel: Tips voor het tanken in Europa met de Europese tankpas.

Tol en eurovignetten afrekenen met de tankpas

Met de Europese tankpas kunt u niet alleen tanken, maar ook tol en eurovignetten afrekenen in veel Europese landen. Ook betaalt u de tol voor bruggen of tunnels.
Bekijk hier het overzicht van tolwegen, bruggen en tunnels waar u met deze pas kunt afrekenen.

Natuurlijk kan de internationale tankpas worden uitgebreid met al onze services.

De Europese tankpas is gemakkelijk in gebruik

Wanneer u de Europese tankpas aanvraagt ziet deze er net iets anders uit dan de tankpas voor Nederland. Belangrijk verschil is dat er een extra magneetstrip aanwezig is. Op de Europese tankpas staat aangegeven welke zijde u dient te gebruiken in Nederland of Europa. U gebruikt zowel in Nederland als Europa dezelfde pincode. Voor internationaal tanken geldt een servicefee. Dit betekent dat per transactie een klein percentage in rekening wordt gebracht. Dit verschilt echter per land. Via onderstaande link kunt u het overzicht bekijken. Overzicht servicefee De prijzen voor motorbrandstoffen worden daarnaast door DKV op basis van de aan DKV in rekening gebrachte prijs berekend op het moment waarop de afname plaatsvindt. In afzonderlijke gevallen kunnen deze prijzen in bepaalde landen afwijken van de bij het servicepunt aangegeven prijzen (pompprijzen).

Snel geleverd

Wilt u een bestaande tankpas aanpassen naar een Europese tankpas dan kan dit door in te loggen op onze website. Omdat de Europese tankpas voorzien is van een extra magneetstrip wordt er een nieuwe tankpas verzonden. De Europese tankpas heeft een levertijd van twee tot drie werkdagen. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden.