Chat with us, powered by LiveChat
 
Direct bestellen

Laadpas Zwitserland

Het bergachtige landschap van Zwitserland kan ervoor zorgen dat je een hoger verbruik hebt van de elektrische accu van je auto dan dat je over de vlakke snelweg zou rijden. Maar dat is in Zwitserland geen enkel probleem. Het land is goed voorzien van laadpalen, zelfs op plekken waar je het misschien niet zou verwachten, zoals in de bergen. De laadpunten zijn gemakkelijk herkenbaar en eenvoudig te vinden doordat ze zelfs op de verkeersborden onderweg worden aangekondigd.


Laadpas aanvragen

Aantal laadpalen in Zwitserland

 

Zwitserland telt 9.000 laadpalen die je niet alleen onderweg in de bergen en op de snelwegen tegenkomt. Ook bekende grote winkelketens en supermarkten hebben laadpalen op hun parkeerterreinen staan. Daarnaast is de kans groot dat je in de kleinere dorpen je auto kunt opladen op een dorpsplein of bij een lokale ondernemer. Ondanks het feit dat niet alle gebieden van Zwitserland even dichtbevolkt zijn, kun je toch in het hele land laadpunten vinden. Houd er wel rekening mee dat het zuiden van Zwitserland een hogere dichtheid heeft in het aantal laadpunten dan het noorden.

 

Snelladen in Zwitserland

 

De snelladers zijn in Zwitserland voornamelijk langs de snelwegen te vinden. En dat is natuurlijk prettig als je op doorreis bent, bijvoorbeeld naar Italië. Maar ook op andere centrale locaties kun je een snellader tegenkomen. Net als voor veel andere Europese landen geldt voor Zwitersland hetzelfde. Het aantal snelladers en hyperladers dat je onderweg tegenkomt, is nu nog relatief weinig, maar zal in de toekomst alleen maar toenemen.

 

Opladen bij Swisscharge Move

 

De laadpalen die je langs de snelweg in Zwitserland tegenkomt, zijn vaak van Swisscharge Move. Dit is een van de grootste aanbieders in Zwitserland maar je komt ook andere bekende leveranciers tegen zoals bijvoorbeeld Ionity. Of je nu de binnenwegen van Zwitserland ontdekt en je auto oplaadt bij een lokale supermarkt of je legt een paar honderd kilometer op de snelweg af, met een goede planning komt je nooit met een lege accu te staan onderweg.

 

Laadkaart voor Zwitserland

 

Ben je in Zwitserland en moet je gebruik maken van een van de vele oplaadpunten, dan kun je zeker bij 8.600 laadpunten met de Travelcard laadpas Zwitserland terecht. Plan je reis vooraf goed in en bekijk in welke plaatsen je je auto kunt opladen. Of volg onderweg de verkeersborden waarop de letters EV staan vermeld, dan weet je dat je bij een tankstation uitkomt waar tevens een laadpaal aanwezig is.