Chat with us, powered by LiveChat
 
Direct bestellen

laden bij allego

Allego heeft een Europees laadnetwerk van meer dan 34.000 laadpunten, bestaand uit reguliere (AC) laders en snelladers (tot 350kW) in 15 landen. Naast het eigen laadnetwerk beheert Allego ook het netwerk van derden, zoals bijvoorbeeld een deel van het Shell Recharge netwerk in Nederland en Engeland en Carrefour Hypermarkets in Frankrijk. Op alle Allego locaties kan geladen worden met een Travelcard pas, via de Smoov app of contactloos (op veel snelladers).

Snelladen

De snellaadlocaties van Allego vind je in steeds meer Europese landen, waaronder de Benelux, Duitsland, Denemarken, Zweden en Frankrijk.  Ze bevinden zich vaak bij restaurants, hotels en winkelcentra langs snelwegen en in grote steden in Europa.

Bijvoorbeeld bij van der Valk en Postillion Hotels in de Benelux, Euro Rastpark (Autohof) en Rewe supermarkten in Duitsland en Casino Hypermarchés in Frankrijk. Deze locaties beschikken over meerdere snellaadpunten. Een overzicht van deze snellaadhubs is te vinden op de Allego website.

 

De eerste snellaadlocaties in Italie is in 2022 geopend in samenwerking met Tamoil. Alle snelladers van Allego zijn ook te vinden in de Travelcard app.

Laadsessie starten

Het laden bij Allego werkt net als bij andere aanbieders. Door de laadpas aan te bieden bij de kaartlezer kun je een transactie starten.

Wil je de laadsessie kunnen volgen? Koppel dan je Travelcard pas aan de Smoov app. Je kunt dan de status van je laadsessie volgen en je ontvangt een bericht als je auto is volgeladen. Dit werkt op alle laadpunten die beheerd worden door Allego.

 

Smoov app

De Smoov app kan je gebruiken om een laadsessie te starten met je gekoppelde Travelcard, maar ook om de beschikbaarheid van een laadpunt te monitoren. Tip: Ben je onderweg naar je vakantiebestemming en wil je niet voor een verrassing komen te staan? Monitor dan de beschikbaarheid van de snelladers op je volgende stop. Je ontvangt een bericht wanneer de beschikbaarheid wijzigt.

 

Daarnaast kan je op veel snelladers ook contactloos betalen.

 

Tarieven

De tarieven van Allego variëren per land en laadpaal type (regulier versus snel). Je vindt het actuele tarief voor een Allego laadpunt op www.allego.eu/cp  of in de  Smoov en Travelcard app.