Chat with us, powered by LiveChat
 
Direct bestellen
15 februari 2021

Service fee DKV

Wanneer u kiest voor de mogelijkheid om te kunnen betalen voor tanken en tol in Europa ontvangt u een Travelcard met een extra magneetstrip. Deze extra magneetstrip maakt het mogelijk om af te rekenen bij locaties op het netwerk van DKV.

 

Wanneer u afrekent bij tankstations op het DKV netwerk kan er een service fee of een lijstprijs van toepassing zijn. Een service fee is een procentuele toeslag op de transactie. Bij een lijstprijs rekent u niet af tegen de pompprijs, maar tegen de actuele lijstprijs van DKV. Deze is in de meeste gevallen hoger dan de pompprijs.

Tanken in de Benelux

In België hanteert DKV lijstprijzen welke doorgaans hoger zijn dan pompprijzen. Wij adviseren daarom altijd om bij voorkeur met de Travelcard magneetstrip te betalen in België en Luxemburg. Let daarom goed op hoe je de Travelcard aanbiedt.

 

In Nederland kun je bij alle tankstations terecht met de Travelcard magneetstrip en je reken daarom altijd af tegen pompprijzen. De DKV magneetstrip is in Nederland geblokkeerd voor gebruik.

Variabele tarieven

Wanneer u met de DKV magneetstrip op de tankkaart of laadkaart betaalt voor brandstof, tol en vignetten, rekent u in de meeste gevallen af tegen een opslag op de transactie. Deze opslag is variabel per land en product maar nooit meer dan 5%.

 

Bekijk hier het volledige overzicht met DKV service fee’s.