Chat with us, powered by LiveChat
 
Direct bestellen

Ultiem gemak met een laadpaal thuis

Laad je auto voor de deur met je eigen laadpaal. Wel zo makkelijk en met groene energie ook heel duurzaam. Gebruik je Travelcard laadpas om het laden te starten en transacties worden automatisch verrekend.

Altijd een volle accu

Altijd een volle accu

Stroomkosten automatisch verrekend

Stroomkosten automatisch verrekend

Laden met groene stroom

Laden met groene stroom

Een laadpaal om snel te laden

Hoogwaardige laadpaal van het Nederlandse merk Alfen

Kies zelf de samenstelling die bij jouw laadsituatie past

Voorbereid op de toekomst met Smart Driving

Standaard installatie pakketten

Informatie aanvragen

Standaard installatiepakket voldoet voor 98% van de gebruikers

Geen verborgen kosten

Direct beginnen met laden

Het bestellen en installeren van je laadpaal in 4 stappen

1. Bestellen

1. Bestellen

Vraag online een offerte aan voor een laadpaal. Als we je betaling binnen hebben zetten we de offerte om in een bestelling.

2. Intake

2. Intake

Wij geven de bestelling door aan onze vaste installatiepartner. Zij nemen binnen enkele dagen contact met je op voor de digitale intake.

3. Installatie

3. Installatie

De installatie van je laadpaal duurt meestal een halve dag. Wat er tijdens de installatie precies moet gebeuren hangt af van je situatie. We nemen de hele
installatie met je door zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

4. Laden

4. Laden

Als de installatie erop zit kun je het laadpunt direct gebruiken. Wil je nog duurzamer laden? Vanaf voorjaar 2022 is Smart Driving speciaal voor Travelcard klanten beschikbaar.

Configureer online je laadpaal

Online samenstellen

Configureer online je laadpaal

Na controle gegevens ontvang je een offerte voor akkoord

Wij plannen gezamenlijk de installatie

Altijd een volle accu

Compleet ontzorgd vanaf 1439,-

Een laadpaal inclusief installatie is al beschikbaar vanaf 1439,-. Wij leveren laadpalen van de betrouwbare leverancier Alfen, deze laadpaal is voorzien van Dynamic Load Balancing zodat jij altijd al je apparaten in huis kunt blijven gebruiken. Deze laadpalen blinken uit in betrouwbaarheid en mogelijkheden voor beheer. Met deze laadpaal ben je compleet ontzorgd en worden de laadkosten automatisch vergoed aan de berijder. Daar hoef je als werkgever niks voor te doen.

 

Voor kantoorlocaties kan een dubbele laadpaal een voordeel zijn, zo kunnen er direct twee voertuigen opgeladen worden. Stel het laadpunt gemakkelijk open voor gastgebruik zodat niet alleen collega’s, maar ook bezoekers de auto kunnen opladen. Als beheerder van het laadpunt bepaal je zelf tegen welke tarieven er geladen kan worden.

Echt overal laden met Travelcard

Start thuis je laadsessie met de Travelcard

Voorkom ongewenst gebruik van je laadpunt

Laden door heel Europa

Ook onderweg altijd een laadpaal dichtbij

Alle kosten op een plek

Verzamelfactuur voor alle transacties zakelijk gefactureerd

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt installatie?

De installatie is binnen een dag afgerond. Na afloop kun je direct beginnen met laden.

Hoe zijn installatie kosten opgebouwd?

De kosten van installatie bestaan uit eventuele graafwerkzaamheden, aanleggen van kabels en aanpassing in de meterkast. Wil je de aansluiting in je meterkast verzwaren? Neem dan contact op met je netbeheerder.


1 fase en 3 fase laden, wat is het verschil?

De meeste huizen in Nederland zijn voorzien van een 3 fase aansluiting. Dat wil zeggen dat er  inkomende draden zijn welke elk stroom kunnen leveren. Gecombineerd leveren deze een vermogen van 400 volt. Wanneer we de laadpaal aansluiten op een 3 fase stroom voorziening kan er maximaal 3 keer 1 ampere geleverd worden aan de laadpaal. Je kunt hiermee met 11K je auto opladen. Dit betekent dat een auto met een 50Kw batterij in circa 4 uur minstens 80% kan opladen. Heb je een 1 fase aansluiten dan zou dit vermogen 3,7kw zijn en neemt de laadsnelheid aanzienlijk af.

 

Een 3 fase aansluiting is gangbaar in Nederland. Je kan op de afrekening van je energieleverancier welke aansluiting je hebt. Wanneer je een 3 fase aansluiting hebt zal dit weergegeven zijn als 3 * 30A. Uiteraard controleren wij tijdens de intake je aansluiting en zullen we je informeren over de mogelijkheid op jouw adres.

Hoe werkt het verrekenen van stroomkosten?

De stroomkosten voor het laden worden automatisch verrekend door de Travelcard aan te bieden bij de laadpaal. De laadkosten zullen worden doorbelast aan de werkgever en worden uitbetaald. Hierdoor is declareren en van kosten niet nodig.


Kan ik op mijn adres een laadpaal krijgen?

Een eigen laadpaal voor de deur heeft natuurlijk voordelen. Of dit mogelijk is, onderzoek je zo:

 

Je hebt een koopwoning met parkeergelegenheid op eigen terrein.
-Over het algemeen is het installeren van een eigen laadpaal geen enkel probleem. Bij de aanvraag worden de technische specificaties met je doorgenomen.

 

Je hebt een koopwoning met Vereniging van Eigenaren (VVE).
-Een voorbeeld hiervan is een appartementencomplex met eigen parkeerplaatsen. In zo’n geval heb je toestemming nodig van de VVE voor de plaatsing van een laadpaal. Houd rekening met een langere doorlooptijd, omdat er meerdere partijen betrokken zijn bij het proces (VVE, beheerder). De leverancier komt altijd ter plekke kijken. Bovendien is het soms nodig om extra voorzieningen in de parkeergarage te treffen die data-uitwisseling met de laadpaal mogelijk maken.

 

Je hebt een huurwoning met parkeergelegenheid op eigen terrein.
-Neem contact op met de verhuurder en vraag naar de mogelijkheden.

 

Je hebt een koop- of huurwoning, maar geen parkeerplaats op eigen terrein.
-Via de gemeente kun je een openbare laadpaal in de buurt aanvragen. Elke gemeente gaat hier anders mee om. Benader je eigen gemeente.

Hoe werkt de aanvraag van een privé laadpaal?

Wil je een privé laadpaal laten installeren? Dat kan! Via onze website kun je eenvoudig een offerte voor een eigen laadpaal aanvragen. Op basis van jouw voorkeuren en situatie thuis bepalen we welke laadpaal het meest geschikt is, welke werkzaamheden er plaats moeten vinden en welke kosten hieraan verbonden zijn.


Hoe lang duurt de aanvraag van een privé laadpaal?

Via onze website kun je een offerte voor een eigen laadpaal aanvragen. Op deze offerte is een aanbetaling van toepassing. Na het voldoen van de aanbetaling gaan wij aan de slag met het samenstellen van jouw laadpaal. De laadpaal wordt vanaf dat moment binnen enkele weken geïnstalleerd. NB: wanneer de levertijd van een bepaald type laadpaal hiervan afwijkt, vermelden wij dit tijdens het aanvraagproces.

Wat kost een laadpaal thuis?

De kosten van een laadpaal thuis bestaan uit eenmalige kosten en maandelijkse kosten.

 

Eenmalige kosten
De eenmalige kosten bestaan uit de aanschaf van de laadpaal en de installatiewerkzaamheden.
– Laadpaal: kosten van de laadpaal zijn afhankelijk van keuzes in het type laadpaal, het soort montage en de verschillende accessoires.
– Installatiewerkzaamheden: kosten van werkzaamheden zijn afhankelijk van de hoeveelheid graafwerk die nodig is om de laadpaal te kunnen installeren.

 

Maandelijkse kosten
Je betaalt maandelijks een vast bedrag voor het beheer van de laadpaal. Onder beheer vallen de registratie van laadsessies en de automatische vergoeding van je laadkosten. Je kunt ook een serviceabonnement afsluiten.

De exacte tarieven voor de verschillende onderdelen zijn terug te vinden in het aanvraagproces.


Wie gaat de laadpaal plaatsen?

Travelcard werkt voor de levering en dienstverlening van jouw laadpaal samen met Groendus Laden. Zij kennen de laadpaal van binnen en buiten. Groendus Laden heeft een landelijk netwerk van gecertificeerde installateurs en zorgt ervoor dat de installatie op een vakkundige manier wordt uitgevoerd, specifiek voor jouw situatie thuis. Daarnaast verzorgt Groendus Laden de administratie van laadsessies en de vergoeding van laadkosten, nadat de laadpaal in gebruik is genomen.

Kan ik andere apparaten blijven gebruiken als ik aan het laden ben?

Het laden van je elektrische auto kan flink wat van je stroomvoorziening thuis vragen. Maar je wilt natuurlijk ook gewoon gebruik kunnen blijven maken van andere apparaten in huis zonder dat het licht uit gaat. Daarom zijn al onze laadpalen voorzien van Dynamic Load Balancing.

 

Je laadpaal kijkt met Dynamic Load Balancing hoeveel stroom in huis wordt gebruikt. De laadpaal past daar vervolgens het vermogen op aan. Kom je net thuis en heb je een was in de machine gedaan en je inductiekookplaat aangezet om het avondeten klaar te maken? Dan gaat je auto even wat minder hard laden. Op het moment dat de apparaten weer uit staan, gaat het laadvermogen automatisch weer omhoog.

Voor Dynamic Load Balancing heb je een bepaald type slimme meter nodig. We controleren tijdens de installatie. Heb je geen slimme meter, of niet het juiste type? Dan kun je deze aanvragen bij je netbeheerder.


Hoe snel kan ik thuis opladen?

De snelheid waarmee je je auto kunt opladen, is afhankelijk van je meterkast, je laadpaal en je auto. Ieder onderdeel heeft een maximaal laadvermogen, uitgedrukt in kilowatt (kW).

– Het maximale laadvermogen van je aansluiting:
Tijdens het laden houden we rekening met de capaciteit van je stroomaansluiting. De meeste Nederlandse huishoudens beschikken over een 3-fasen aansluiting (zoals 3x25A of 3x25A), geschikt voor 11kW aan laadvermogen. Er bestaan ook 1-fase aansluitingen waarmee het laden beperkt is tot maximaal 7,4kW. Welk type aansluiting je hebt, vind je terug op de jaarafrekening van je energieleverancier of kun je opvragen bij je netbeheerder.

 

– Het maximale laadvermogen van je laadpaal:
Onze laadpalen kunnen met een snelheid van 11kW of 22kW laden. Dit is voldoende vermogen om elke elektrische auto zo snel mogelijk op te kunnen laden.

 

– Het maximale laadvermogen van je auto:
De meeste elektrische auto’s die recent op de markt zijn gekomen kunnen laden met 3-fasen tot 11kW. Het volledige vermogen van een laadpaal van 22kW zal in veel gevallen daarom niet gebruikt worden. Sommige oudere types elektrische auto’s laden op 1-fase, wat betekent dat je met maximaal 3,7kW of 7,4kW kunt opladen.

Voorbeeld: als je elektrische auto een accu heeft van 60kWh, dan duurt het met een vermogen van 3,7kW (1 fase-aansluiting) 60/3,7=16,2 uur om je accu volledig op te laden. Met een vemogen van 11kW (3-fasen aansluiting) 60/11=5,5 uur om je accu volledig op te laden.

Wil je je auto met maximale snelheid opladen? Dan moeten je auto, laadpaal en meterkast hier geschikt voor zijn. Onze laadpalen beschikken over het maximale laadvermogen. Wanneer je aansluiting nog niet geschikt is, kun je deze laten verzwaren. Verzwaring kun je regelen via je netbeheerder. De kosten hiervoor zijn voor eigen rekening.

Kan iemand anders mijn laadpaal gebruiken en krijg ik de laadkosten vergoed?

Als je zelf even geen gebruik maakt van je laadpaal, kun je deze openstellen voor andere gebruikers. Handig als bijvoorbeeld je gasten willen bijladen voordat ze aan hun terugreis beginnen. We noemen dit ook wel gastgebruik.

De kosten van de stroom die jouw gasten laden schiet je voor via je eigen energierekening. Deze laadkosten hoef je natuurlijk niet zelf te betalen. Wanneer je gasten gebruikmaken van hun eigen laadpas, krijg je de energiekosten automatisch vergoed, net als bij de zakelijke thuislaadkosten. Om gastgebruik in te stellen, log je in op je persoonlijke omgeving en selecteer je ‘Sta publieke passen toe’.


Worden de stroomkosten van thuisladen vergoed?

De stroomkosten van zakelijk thuisladen worden automatisch vergoed. De laadpaal registreert hoeveel stroom je in je auto laadt. Iedere maand vermenigvuldigen wij het aantal geladen kWh met het tarief dat je aan je energieleverancier betaalt. Dit stroomtarief vragen wij voorafgaand aan de installatie bij je op. De stroomkosten worden vervolgens automatisch teruggestort op je rekening.

Wat houdt het Smart Driving pakket in?

Het Smart Driving pakket is een combinatie van slimme laadtechnologie en groene energie.

Het Smart Driving aanbod samengevat:
– Door te laden op slimme en schone momenten, zorg je ervoor dat ons elektriciteitsnet niet overbelast raakt én bespaar je CO2.
– Slim laden doe je via de Smart Driving app. Hiermee kun je zo’n €150 per jaar verdienen. Dat halen we van je energiekosten af.
– Alle zakelijke thuislaadkosten gaan direct naar je werkgever. Je hoeft dus niks voor te schieten.

Smart Driving is beschikbaar vanaf voorjaar 2022 voor iedereen met een elektrische auto en een laadpaal thuis via Travelcard.








Meer informatie aanvragen

Heb je interesse in een laadpaal? Vul het onderstaande formulier in of neem contact op via 088 110 5005

Ik heb interesse in:




Wij respecteren jouw gegevens, lees meer in onze Privacy Policy.
Op alle overeenkomsten die met ons worden gesloten zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing

Kies ook voor een laadpaal thuis

Stroomkosten automatisch verrekend