Chat with us, powered by LiveChat
 
Direct bestellen
16 maart 2020

7 tips om veilig met de Travelcard om te gaan

De Travelcard lijkt in veel opzichten op een reguliere betaalpas. Zo zijn de Travelcards beveiligd met een pincode en kunnen deze worden gebruikt om verschillende producten en diensten af te nemen. Toch merken wij dat klanten of hun berijders niet altijd dezelfde veiligheidsnormen hanteren ten aanzien van de Travelcard, waardoor er veelal sprake is van onnodig risico op schade door fraude of diefstal. Zo ontvangen wij soms berichten dat er is ingebroken in een bedrijfsvoertuig, waarbij wij vernemen dat de Travelcard en pincode in het voertuig werden bewaard. Vaak blijkt bovendien dat de klant de Travelcard niet heeft geblokkeerd en vervangen omdat de pas bij de inbraak niet is ontvreemd. Criminelen maken echter gebruik van geavanceerde apparatuur waarmee zij staat zijn om de Travelcard te kopiëren waardoor zij in staat zijn om over langere periode schade te veroorzaken.

Om je zoveel mogelijk te behoeden voor financiële schade (en om de hoogte hiervan zoveel mogelijk beperken), raden wij je aan om de volgende vuistregels in acht te nemen:

1.Maak gebruik van de mogelijkheid om via de portalpaslimieten in te stellen (productlimiet, dag limiet, weeklimiet)
2.Bewaar pas en pincode altijd gescheiden;
3.Laat de pas niet achter in het voertuig Indien de pas toch is achtergebleven in een voertuig waarin werd ingebroken, vervang dan altijd uit voorzorg de pas;
4.Kies voor een veilige pincode of laat Travelcard de pincode bepalen;
5.Hou de pincode persoonlijk;
6.Houd je pin privé; scherm je pincode af bij het intoetsen;
7.Controleer je transacties en facturen regelmatig.