Chat with us, powered by LiveChat
 
Direct bestellen
22 maart 2022

Sahara-stof zorgt voor drukte bij de wasstraat

Afgelopen week trok er een stofwolk van Sahara-zand over Nederland. Hoewel de taferelen bij ons niet zo ernstig waren als in Spanje en Portugal had deze stofwolk wel als gevolg dat onder andere op auto’s een laag stof te vinden was.

Donderdag topdrukte bij de wasstraat

Door de laag Sahara-stof is het afgelopen dagen ontzettend druk geweest bij de wasstraten in Nederland. De dag na het overwaaien van de stofwolk werden er bijna 3 keer zoveel auto’s gewassen als de dag ervoor. Dit is deels te verklaren door het uitstellen van de wasbeurt op de dagen dat de stofwolk zou overwaaien.

Aan het einde van de week noteerden we 50% meer wasbeurten dan de week ervoor. Ondanks dat een aantal automobilisten de wasbeurten heeft uitgesteld, heeft de overgewaaide wolk van de Sahara-stof gezorgd voor aanzienlijk meer bezoekjes aan de wasstraat. Op sommige momenten stonden er flinke rijen voor de wasstraten.

Nog steeds veel vieze auto’s

De verwachting is dat het de komende dagen nog  steeds drukker dan gebruikelijk zal zijn bij de wasstraten. Er rijden nog steeds veel auto’s rond met een laag stof.

 

 

De drukte bij de wasstraten is gemeten aan de hand van aantal transacties gedaan met Travelcard passen. Travelcard verwerkt transacties van meer dan 350.000 zakelijke gebruikers.