Chat with us, powered by LiveChat
 
Vraag een offerte aan

Almere, 15 april 2021 – Als eerste aanbieder van tank- en laadpassen heeft Travelcard de mijlpaal van een kwart miljoen Europese laadpunten en pompstations bereikt. Zakelijk rijders kunnen met zowel de tank- als laadpas van Travelcard dus probleemloos door heel Europa reizen. Met één pas is het mogelijk om vrijwel overal te tanken of laden.

 

Elektrisch rijden zit sterk in de lift. Niet alleen in Nederland, maar ook in de meeste landen om ons heen. Tot voor kort hadden zakelijke rijders met een EV echter nog het gevoel dat ze vooral in Nederland moesten blijven, want niemand wil zonder stroom komen te staan. Gebruikers van een tank- of laadpas van Travelcard kunnen nu probleemloos Europa doorkruisen. Van het Verenigd Koninkrijk tot Polen en van Zweden tot Italië – in vrijwel alle landen zijn voldoende laadpunten waar de pas wordt geaccepteerd.

 

Oostenrijk en Zwitserland

Afgelopen maand ging Travelcard door de magische grens van 250.000 eigen aansluitingen. Daarmee biedt Travelcard zakelijk rijders het grootste netwerk van tankstations en laadpunten in Europa. Meest recent werden grote laadnetwerken in Oostenrijk en Zwitserland aangesloten. Daaronder de belangrijke netwerken van Green Motion, has.to.be en Wien Energie. In totaal gaat het om 9.200 nieuwe laadpunten. “In totaal bieden we in Europa nu 195.000 laadpunten, waarvan 70.000 in Nederland”, vertelt Michael de Groot, directeur van Travelcard. “Voor zakelijk rijders die benzine of diesel tanken was er al nooit een probleem. Met de tankpas van Travelcard kunnen ze overal terecht. Maar ook de elektrische rijder kan nu met onze laadpas door heel Europa rijden. Een zakelijke rit naar Duitsland of met het gezin op vakantie naar Zuid-Frankrijk? Geen enkel punt, je kunt onderweg laden met de laadpas van Travelcard.” Daarmee komt er een einde aan de onwenselijke situatie dat zakelijk rijders met een EV soms wel vijf verschillende laadpassen bij zich moesten hebben, als ze naar het buitenland wilden. “Wij verbinden alle individuele netwerken met elkaar”, legt De Groot uit. “Met Travelcard kun je vrijwel overal terecht.”

 

Travelcard app wijst de weg

Alle 195.000 laadpunten en 55.000 tankstations zijn eenvoudig te vinden in de Travelcard app. Die geeft ook de locatie aan en dan is het een peuleschil om snel bij een aangesloten laadpunt te komen. Zo kunnen elektrisch rijders met een Travelcard altijd zorgeloos op pad. Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa.

 

Over Travelcard

Travelcard bestaat sinds 1986 en is de toonaangevende tank- en laadpas voor zakelijk rijders. Klanten zijn onder meer de grote leasemaatschappijen en fleetowners. Ook het mkb en zzp’ers maken gebruik van Travelcard, via het label Tankpas.nl. Travelcard beschikt over een Europees netwerk van 195.000 laadpunten en 55.000 aangesloten tankstations. De focus ligt daarbij op Nederland en de omliggende landen. Naast tanken en laden kan de Travelcard ook gebruikt worden voor autowassen (1.300 aangesloten carwashes in Nederland), parkeren (200 aangesloten parkeergarages) en het afrekenen van reparaties of servicebeurten bij Vakgarage en Kwikfit. In Nederland profiteren 350.000 zakelijk rijders dagelijks van de gemakken van Travelcard.

laden travelcard