Chat with us, powered by LiveChat
 
Direct bestellen
7 mei 2018

Alles over tanken in Europa met de Europese tankpas

De zomermaanden komen er weer aan, en dat is uiteraard de periode dat vele vakantiegangers met de auto Europa in trekken. Wij zien dan ook altijd een flinke toename van transacties in het buitenland met onze tankpassen. Maar toch kan het tanken in het buitenland nog wel eens lastig zijn. Waar kun je nu precies terecht en wat kun je allemaal afrekenen met de tankpas? Dit artikel helpt je op weg.

Is mijn tankpas geschikt voor tanken in Europa?

Allereerst moet de tankpas geschikt zijn om te tanken in het buitenland. Dit is gemakkelijk te herkennen. Is er op de tankpas een ‘DKV’ logo zichtbaar, of zie je dat de tankpas is voorzien van twee magneetstrippen? Dan is de tankpas geschikt om te tanken in het buitenland. Is jouw pas niet geschikt om te tanken in het buitenland? Dan kun je deze online eenvoudig aanpassen. Doe dit wel op tijd, je ontvangt namelijk een nieuwe tankpas. De levertijd hiervan bedraagt ca. drie werkdagen.

De Europese tankpas kun je herkennen aan de extra magneetstrip aan de voorzijde.

Waar kan ik tanken in het buitenland?

Binnen Nederland kan er overal getankt worden met onze tankpas Nederland. Met een Europese tankpas is dit anders. Met een netwerk van meer dan 43.000 tankstations is er vrijwel altijd een tankstation te vinden waar je terecht kunt. Je kunt ervan uitgaan dat je altijd kunt tanken bij tankstations aangesloten bij ‘DKV’. Het DKV logo dat ook op jouw tankpas staat zie je ook bij de prijsinformatie bij het tankstation. Ook bij de toenaderingsborden langs de snelweg staat dit logo afgebeeld. Hou deze daarom in de gaten. Overigens is de dekking langs de grote snelwegen zeer goed te noemen. Alle locaties kun je vinden in onze app of locator.

dkv logo_travelcard

 

Tanken in de BeNeLux

In de Benelux kun je ook gebruik maken van ons eigen Travelcard netwerk. Steeds meer merken in België accepteren onze tankpas. Dat betekent dat je hier kan tanken met de Nederlandse magneetstrip. Dit heeft als voordeel dat je bij zeker de helft van alle tankstations terecht kunt, maar ook dat de brandstof op deze wijze veel goedkoper is. Tank je met de DKV zijde dan betaal je de lijstprijs, tank je met de Travelcard zijde van de tankpas, dan betaal je de pompprijs. Dit kan je vele euro’s schelen! Om te controleren waar je terecht kunt met de Travelcard kun je onze stationlocator gebruiken. Alle Europese tankpassen werken automatisch op alle locaties in de BeNeLux. Je kunt de Nederlandse tankpas ook activeren voor tanken in de BeNeLux, activeren gaat via onze portal. Twijfel je of jouw tankpas geschikt is voor tanken in de BeNeLux? Neem dan contact met ons op.

 

Gebruik de Travelcard app

De Travelcard app is een handig hulpmiddel tijdens je reis in het buitenland. In de app staan alle tankstations waar je met de Travelcard terecht kunt vermeld. In de app staan ook telefoonnummers van de Travelcard klatenservice en pechhulp vermeld. Download hem hier.

Hoe werkt tanken in het buitenland?

Er is nogal eens verwarring hoe te tanken met de tankpas. De tankpas is voorzien van twee magneetstrippen. Zorg ervoor dat de juiste magneetstrip gebruikt wordt. Onder de magneetstrip staat altijd in kleine letters of deze voor gebruik in Nederland of Europa is. Dit is Engelstalig zodat ook de pompbediende dit kan begrijpen. Verder is het afrekenen hetzelfde als hier in Nederland. De terminal zal mogelijk ook zelfs automatisch overschakelen op de Nederlandse taal zodra de pas is aangeboden. Bij het afrekenen voer je de kilometerstand en de pincode in. Soms zijn er tankstations waarbij ook buiten direct bij de pomp afgerekend kan worden. Reken in dit geval jouw brandstof bij deze onbemande pomp af. Het komt voor dat alleen bij deze buitenterminals afgerekend kan worden. Met de Europese tankpas kunnen alle brandstofsoorten afgerekend worden.

 

Tol en vignetten

Op veel locaties kun je tol en vignetten afrekenen. Vignetten zijn te koop bij tankstations in de buurt van de grens. Bekijk het overzicht met tolwegen en bruggen waar je met de Travelcard kunt afrekenen.

Wat kost tanken in het buitenland?

Wanneer je de tankpas gebruikt in het buitenland handelen wij in samenwerking met DKV jouw transactie af. DKV heft over al haar transacties een service fee. Vaak is dit een toeslag van 1% a 2%. In België wordt altijd de lijstprijs gehanteerd! Een volledig overzicht van service fee tref je hier.
Tank je in de Benelux met de Nederlandse magneetstrip dan betaal je de pompprijs. Gebruik daarom de Nederlandse magneetstrip waar mogelijk.
Zijn er nog andere dingen waarop ik moet letten?
Wij geven je graag nog een aantal handige tips voor tanken in het buitenland:

 

• Tank je gas, zorg er dan voor dat je de juiste koppelstukken voor het vulpistool meeneemt. Deze zijn anders dan in Nederland, en niet altijd te koop in het tankstation. Ga dus goed voorbereid op weg.
• Erg handig een pompbediende die jouw auto voltankt. Let wel op, want zonder te vragen heb je zomaar de tank vol met duurdere premium brandstof.
• DKV heeft een eigen stationlocator. Deze kan handig zijn om te controleren of de DKV stations op jouw route liggen. Bekijk de DKV stationlocator.

Elektrische auto opladen in het buitenland

Heb je een elektrische of hybride auto dan kun je met de onze laadpas ook in het buitenland de auto opladen. Je kan bij meer dan 20 landen en 100.000 laadpalen terecht. Gebruik onze laadpalen app om een beschikbaar laadpunt te vinden.