Chat with us, powered by LiveChat
 
Direct bestellen
15 juli 2021

Travelcard neemt afscheid van snellaadstation A2 Haarrijn

 

 

 

Uitgever van laad- en tankpassen Travelcard was in 2013 een van de eersten die de realisatie van  snellaadstation voor elektrische auto’s ondersteunde. Het laadstation dat toen eigendom was van MisterGreen is inmiddels overgenomen door Fastned en zal worden omgebouwd tot een groot laadstation.

 

Snelladen langs de A2

In 2013 was een snellaadstation voor elektrische auto’s nog een bijzonderheid. Zeker met razendsnelle 50 kW laders. “We namen samen met leasemaatschappij MisterGreen het initiatief tot dit laadstation om de transitie naar elektrisch rijden te stimuleren”, legt Travelcard- directeur Michael de Groot uit. “Er waren in die tijd nog vrijwel geen snellaadstations. We wilden de range anxiety wegnemen, de angst om met een elektrische auto grotere afstanden af te leggen. Vandaar dat we voor ons laadstation een centrale positie kozen, tussen Breukelen en Utrecht aan de A2.”

 

Door heel Europa

De tijd is veranderd. Elektrisch rijden is voor veel mensen dagelijkse realiteit en met de laadpas van Travelcard kunnen berijders bij meer dan 200.000 laadpunten door heel Europa stroom laden. Van het Verenigd Koninkrijk tot Polen, van Zweden tot Italië – in vrijwel alle landen zijn voldoende laadpunten waar de pas wordt geaccepteerd. Met een app ziet de automobilist direct de locaties en beschikbaarheid van laadpunten in de buurt. Daarmee is de noodzaak van het laadstation in Travelcard kleuren aan de A2 bij Haarrijn verdwenen. Fastned, dat vorig jaar onder andere dit station overnam van Mistergreen, verwijdert [vandaag] de Travelcard bebording en 50kW laders. In plaats daarvan komen er twee 150kW laders. Dit is een tussenoplossing op weg naar een veel groter laadstation met meerdere 300kW laders dat Fastned wil realiseren zodra de benodigde vergunningen daarvoor verkregen zijn.