Chat with us, powered by LiveChat
 
Direct bestellen

In Nederland hebben wij de beschikking over een zeer groot netwerk van laadpalen. Met Fastned en Allego is er ook al een groot netwerk van snelladers beschikbaar. Het netwerk van snelladers zal snel groter worden nu ook Ionity in Nederland haar laadstations opent.

Ionity

Ionity is een explpoitant van snellaadstations welke bestaat uit door onder andere de BMW groep, Daimler, Ford, Volkswagen groep en Hyundai. Voor een succesvolle introductie van elektrische voertuigen is het belangrijk dat er voldoende snellaadstations beschikbaar zijn. Een belangrijk verschil met het Tesla supercharger netwerk is dat de Ionity snelladers door alle typen en merken auto’s te gebruiken zijn.

Supersnel snelladen

De IONITY laders kenmerken zich door de hoge laadsnelheden die behaald kunnen worden. Momenteel kunnen de laders laadsnelheden tot 350KW behalen. Deze laadsnelheid is zo hoog dat er nog geen elektrische auto’s op de markt zijn die deze maximale capaciteit kunnen benutten. Wanneer deze laadsnelheden gebruikt worden door de elektrische auto, kan 100 Kilometer range geladen worden in enkele minuten. Perfect wanneer je autoritten hebt binnen Nederland en de snellader gebruikt als korte stop om de eindbestemming te halen en daar verder vol te laden.

Laden tot 80%?

Wij adviseren de elektrische auto tot niet meer dan 80% op te laden bij de snellader. Hoe voller de accu is hoe langzamer het laden zal worden. Het laden van de laatste 20% kost daarom relatief veel tijd vergeleken met de eerste 80%.

Laadsessie starten

Het laden bij Ionity werkt net als bij andere aanbieders. Door de laadpas aan te bieden kun je een transactie starten. Volg de instructies op het scherm.

Prijs per kWH

IONITY rekent een tarief van €0,79 per kWh. Uit onderstaande tabel kan afgelezen worden wat de kosten zouden zijn voor een volle accu van een Tesla Model 3 met een 74kW accu en een theoretisch rijbereik van 475 kilometer bij de verschillende aanbieders van (snel)laadstations.

 

Aanbieder Totale kosten Kosten per kWh Kosten per km
IONITY €58,46 €0,79 €0,12
Fastned €51,06 €0,69 €0,11
Tesla supercharger €51.06 €0,69 €0,11

 

Waar vind je de Ionity laadstations?

In Nederland zijn er iets meer dan 10 Ionity snellaadstations actief. Dit aantal zal snel hoger worden. Buiten Nederland is Ionity al erg goed vertegenwoordigd. Je kunt op de site van Ionity het locatie overzicht raadplegen. De ionity laadstations zijn ook terug te vinden in onze laadpalen app. Via de filter instelling kun je zoeken op snellaad stations.

 

ionity lader