Chat with us, powered by LiveChat
Chat met ons
Vraag een offerte aan

Direct de C02 uitstoot van uw wagenpark gecompenseerd ongeacht waar je tankt!

Wil je het wagenpark groener maken maar is het gebruik of de investering van elektrische voertuigen nog niet mogelijk? Activeer het Co2 compensatie programma en tank Co2 neutraal bij alle tankstations in Nederland. Ontvang jaarlijks een certificaat als bewijs van de gecompenseerde hoeveelheid Co2. Deelname kan direct en tegen lage kosten.

 

 

Hoe werkt Co2 compensatie?

Meedoen aan ons Co2 compensatie programma is heel makkelijk. Vanaf moment dat wij het programma activeren zal bij alle brandstof transacties die via de Travelcard worden afgerekend de Co2 gecompenseerd. Wij weten precies hoeveel uitstoot er per liter brandstof wordt uitgestoten. Voor elke getankte liter brengen wij een toeslag in rekening om de Co2 uitstoot te compenseren. Wij investeren namens onze deelnemers in diverse projecten die Co2 compensatie mogelijk maken. Bijvoorbeeld in de bouw en onderhoud van parken met zonnepanelen of windmolens.

Onze partner: Greenprint

Travelcard werkt samen met Greenprint voor het uitvoeren van het Clean Advantage Co2 compensatie programma. Greenprint selecteert de Co2 compensatie projecten en zorgt dat de bijdrage geïnvesteerd wordt. Zowel de geselecteerde projecten als Greenprint worden door externe en onafhankelijke partijen gecontroleerd.

wat hebben wij al bereik?

20.000 rondjes
Co2 neutraal om de aarde
VCS of Gold standard
Uitsluitend deelname aan gecertificeerde projecten
Werkgelegenheid
Bijdrage aan creatie van werkgelegendheid in ontwikkelingslanden

methaan co2

Projecten in het buiten en binnenland

Naast projecten in Nederland kiezen wij er bewust voor om ook te investeren in projecten in het buitenland. De reden hiervoor is dat CO2-compensatie juist hier van toegevoegde waarde is. Door te investeren in ontwikkelingslanden zal hier sneller een transitie naar duurzame energie plaatsvinden. Bovendien dragen projecten hier veelal bij aan de ontwikkeling van de regio door het creëren van werkgelegenheid. Ook worden er aan diverse projecten extra voordelen voor de bevolking gekoppeld zoals de bouw van scholen.

 

De projecten waarin wij investeren hebben allemaal een certificering. Dit betekent dat de projecten gecontroleerd worden en alle gegevens openbaar zijn. Wij werken met de volgende certificeringen: VCS, Gold standard en Climate action Reserve.

De voordelen van CO2 compensatie

Het wagenpark groen
Zonder grote investeringen
Certificaat voor gecompenseerde Co2
Te gebruiken bij overheidsaanbestedingen
Logo voor website en stickers voor voertuigen
Laat zien dat je Co2 neutraal tankt

Bekijk de projecten waarin Travelcard deelneemt

Zonnepanelen in China

Lees meer

Methaan winning Duitsland

Lees meer

Windpark Aruba

Lees meer

Gaswinning Turkije

Lees meer

CO2 compensatie

Bent je al deelnemer aan het Co2 compensatie programma? Maak dit duidelijk aan jullie relaties. Dit kan door onze gratis stickers aan te vragen. Ook hebben wij een logo voor op de website beschikbaar


Bekijk onze overige services welke aan elke Travelcard kunnen worden toegevoegd.